Samen Sterk | We’re all in this together

waitt4 waitt3 waitt2 waitt
waitt7 waitt5 waitt6

Oorspronkelijke titel: We’re all in this together
Verschenen in:
2005
Uitgeverij:
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN:
9789023418634
Genre:
Literatuur/Roman

Flaptekst: In de novelle Samen Sterk probeert de 15-jarige puber George de nieuwe relatie van zijn alleenstaande moeder om zeep te helpen. Hij sluit een verbond met zijn grootvader, een oud vakbondsleider, en zij richten hun pijlen niet alleen op de vriend van zijn moeder, maar ook op de krantenjongen. Ook in de andere verhalen in Samen Sterk beleven excentrieke personages macabere avonturen, vertonen ze rauwe emoties en hebben ze onderhuids liefdesverdriet.

Recensie (van de Stephen King Fanclub)
Ik vond het vooral een leuk boek. Wat een humor zit erin. Soms net een beetje sinister, grof en zwartgallig en het leest als de tierelier! Het is duidelijk dat de zoon de talenten van vader en moeder in zich heeft. De verhalen in het boek zijn supersterk: het eerste verhaal speelt zich af rondom een jongetje wiens moeder een zoveelste relatie heeft. Hij mag die kerel niet zo, en samen met zijn opa probeert hij de man zoveel mogelijk dwars te zitten. Maar opa heeft zijn eigen problemen: iemand steelt het magazine telkens uit zijn krant, en bekladt het grote bord dat hij voor in de tuin heeft staan, met een grote tekst erop dat Gore eigenlijk president had moeten zijn, in plaats van Bush.
Ze verdenken de krantenjongen, en dat is geen lekkertje. Ze gaan op de loer liggen met een verfpistool, dat opa natuurlijk eerst even op zijn kleinzoon heeft moeten testen. Alleen dat gegeven al, zo grappig! Je ziet het helemaal voor je terwijl je leest, en de clou is net weer anders als wat je denkt! Er staan nog een paar kortere verhalen in die ook zeker de moeite van het lezen waard zijn.